Značka kvality… budúcnosť slovenských potravín
Značka kvality je vlastníctvom Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a bola uvedená do užívania v roku 2004, kedy vznikol Národný program podpory poľnohospodárskych produktov a potravín Značka kvality na podporu spotreby domácej potravinovej produkcie v rozrastajúcom sa konkurenčnom prostredí po vstupe Slovenska do EÚ. Prioritou programu od začiatku bolo zviditeľniť domáce kvalitné výrobky a posilniť tak ich konkurencieschopnosť na domácom trhu.
Dlhodobá situácia na našom trhu a v potravinárstve ako takom mala za následok prehodnotenie Národného programu podpory poľnohospodárskych produktov a potravín Značka kvality a tiež podnietila zmeny v systéme posudzovania a udeľovania Značky kvality tak, aby boli vo vyššej miere podporení práve domáci producenti a zároveň sa tiež pomohlo spotrebiteľom, ktorí sa ťažšie orientujú v potravinách dostupných v našich obchodoch.
Výsledkom sú zmeny v národnom programe Značka kvality, ktorých cieľom je zlepšiť situáciu na trhu a jednoznačne odlíšiť slovenské potravinové výrobky od potravín dovážaných zo zahraničia.
Výrobky Hriňovských mliekarní, ktoré sú ocenené značkou kvality:
Eidam porciovaný syr 45%
Eidam salámový syr 45 %
Eidam údený porciovaný syr 45%
Eidam údený syr 45 %
Hriňovec údený 45 %
Hriňovská tehla 45
Karpatský blok 45 %
Kolibarella 40% t.v.s.
Kolibáčik 40% údený syr na gril
Mozzarella 45%
Mozzarella blok 45%
Mozzarella Classic
Mozzarella Classic mini (guličky)
Polooštiepok 35%
Polooštiepok údený 35%
Tradičné maslo